۱۳۹۸ آبان ۶, دوشنبه

مُبدِعان حقوق بشر در چنگال ناقضان آن

منتشر شده در کیهان لندن
بار دیگر هفتم آبان ماه و روز بزرگداشت کوروش کبیر فرا رسیده است و رژیم غاصب جمهوری اسلامی انیران که پایه و اساسش بر گریه و زاری استوار است و پرستش و بزرگداشت تازیان متجاوز به خاک و اجداد ما که ناگزیر دستشان به خون ایرانیان آغشته بوده است، را تبلیغ می کنند ولی هرگونه حرکت به سوی ناسیونالیسم و هویت ایرانی را تهدیدی برای موجودیت خود می دانند، دست به کار شده است تا از حضور ایرانیان در مقبره کوروش کبیر جلوگیری کنند، مبادا لحظاتی طعم خوش شادی و اتحاد را بچشند.

۱۳۹۸ آبان ۲, پنجشنبه

تاجی که ملت از سر خود انداخت

منتشر شده در کیهان لندن
در آستانه یک صدمین زادروز شاهنشاه آریامهر و پنجاه و دومین سالگرد تاج گذاری وی قرار داریم. علیرغم گذشت چهار دهه از درگذشت او و وقوع انقلاب ننگین 57 با خدعه و نیرنگ اسلامیون و طرفداران چپ، همچنان چه رژیم غاصب جمهوری اسلامی انیران و چه اپوزوسیون مخالف با طیف پادشاهی خواه، سعی در تخریب و تکرار دروغ هایی دارند که زمانی گفته اند و البته این ریشه در فرهنگ ما دارد که هرگز اشتباه خود را نپذیریم و پوزش خواستن بابت اشتباه را کوچک شدن خود بدانیم. نگاهی به بعضی از اقاریر چند تن از انقلابیون خالی از لطف نیست:

۱۳۹۸ آبان ۱, چهارشنبه

تباهی زندگی دختران خردسال با گفتن «بله»

منتشر شده در کیهان لندن
در هفته های گذشته خبر ازدواج موقت دختری در بهمئی از توابع کهکیلویه و بویراحد فضای مجازی و مآلاً ایرانیان را به واکنش واداشت. ظرف چند روز حسین نگین تاجی، اعلامی کرد که دست کم برای حقوقدانان پر از تناقض بود: «طبق ماده ۵۰ حمایت از خانواده با بذل مهریه از طرف پدر عروس و بذل مدت عقد از طرف داماد، عقد باطل شد». پیشتر در مقاله ای به نام «کودک همسری، کلاه شرعی برای کودک آزاری» در خصوص موضوع کودک همسری و موارد قانونی آن نگاشته ام و بنابراین در این مجال کوتاه، صرفاً به نقد سخن رئیس دادگستری می پردازیم و آن را به بوته نقد می کشیم، با ذکر این نکته که فاطیما نخستین قربانی این مسئله که دست کمی از جنایت ندارد، نبوده، نیست و نخواهد بود.
و اما ازدواج، در قانون مدنی ما به پیروی از فقه شیعه به نکاح دائم و منقطع تقسیم می شود. نکاح عقدی است که وفق مواد 210 به بعد قانون مدنی باید دارای شرایط عام عقد باشند، که در خصوص این عقد، اذن پدر نیز شرط است. تفاوت میان اذن و اجازه در عالم حقوق در این است که اذن معمولاً از پیش اخذ می شود ولی اجازه بعداً گرفته می شود و عقد را کامل می کند. اما با حذف ماده 1209 قانون مدنی که سن رشد را بیان می کرد و اصلاح ماده 1041 و همچنین پیروی از فقه، عملاً از لحظه تولد دختر، پدر می تواند او را به عقد دیگری در بیاورد و اراده او تاثیری در این امر ندارد. گرچه چنین ازدواجی باید مشروط بر مصلحت طفل، اجازه دادگاه و همچنین اخذ حکم رشد باشد.

۱۳۹۸ مهر ۲۲, دوشنبه

اپوزوسیون رژیم یا اپوزوسیون ملت؟

منتشر شده در کیهان لندن

یکی از اصطلاحاتی که بسیار شنیده می شود، اصطلاح «اپوزوسیون» است؛ این اصطلاح همان Opposition در زبان انگلیسی است که در فرهنگ های لغات انگلیسی تعبیر به حالتی شده اند که میان دو چیز ضدیت وجود دارد. زمانیکه ما از اپوزوسیون سخن می گوییم در حقیقت از ضدیت با موجودیت جمهوری اسلامی و هرآنچه جزئی از آن محسوب می شود سخن می گوییم. تفاوت «ضدیت» و «مخالفت» با جمهوری اسلامی را می توان چنین تعبیر کرد که طبق فرهنگ معین، زمانیکه دو چیز در ضدیت با هم هستند، امکان توافق میانشان وجود ندارد و به قول معروف جمع اضداد محال است، اما هنگامیکه دو چیز در مخالفت با هم هستند، امکان مذاکره و به توافق رسیدن وجود دارد. با توجه به این مقدمه، اپوزوسیون، به افراد یا گروه هایی اطلاق می گردد که با جمهوری اسلامی در ضدیت بوده و هرگز امکان سازش با آن را نداشته و تنها براندازی و از میان رفتن رژیم و تمام توابع و آثار آن را می خواهند اما مخالفان جمهوری اسلامی، امکان مذاکره و سازش با رژیم را دارند و شاید با اصلاحاتی ولو جزئی دیگر مخالف جمهوری اسلامی نباشند.

۱۳۹۸ مهر ۲۰, شنبه

حضور زنان در استادیوم، پیروزی زنان یا خدعه رژیم؟


منتشر شده در کیهان لندن
مبارزات زنان در طول تاریخ برای به دست آوردن حقوق برابر رنج نامه ای است ملال آور و بسیار تاسف برانگیز است که انسان در قرن بیست و یکم باید در محدوده جغرافیایی خاصی هنوز باید مطالبی را به رشته تحریر در آورد که در عصر تمدن جزو بدیهیات فرض می شود و اینها در تعارض کامل با اسناد بین المللی هستند که بعضاً در ایران وفق ماده 9 قانون مدنی در حکم قانون ایران به شمار می روند از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و البته بعضی با توجه به تئوکراتیک بودن رژیم حاکم بر ایران، مورد پذیرش قرار نگرفته اند از جمله کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان یا سند 2030 به لحاظ «خلاف شرع» بودن. با این وجود زنان در ایران برای به دست آوردن حقوق خود، با وجود جمهوری اسلامی، راهی بس دراز را در پیش دارند، با ذکر این نکته که پی شرط این مبارزه نخست پذیرش برابری زن و مرد توسط خود زنان است. به هر تقدیر، سخن در باب حقوق زنان بحثی بسیار مفصل و مطول است که مجالی دیگر می طلبد و در یک رشته مقاله جداگانه مفصلاً در خصوص حقوق زنان در ایران سخن خواهیم گفت و آنچه مورد بحث در این مجال کوتاه است مسئله حضور زنان در استادیوم می باشد.

۱۳۹۸ مهر ۱۸, پنجشنبه

نامه جمعی از وکلا و حقوقدانان ایران به دبیرکل سازمان ملل در مورد روژآوا



جناب آقاي گوترش 
دبيركل محترم سازمان ملل متحد
با سلام

احتراما اينجانبان جمعي از حقوقدانان و وكلاي دادگستري ايران با استناد به بند١ ماده ١ و بند ٤ ماده ٢ و مواد ٣٩ و ٤٠ ٤٢ منشور ملل متحد و كنوانسيون هاي چهارگانه ١٩٤٩ ژنو و اعلاميه جهاني حقوق بشر  و اصول و مقررات عرفي حقوق بين الملل  به استحضار مي رسانيم:
دولت تركيه بدون توجه به اصول،مقررات و اهداف و مباني منشور ملل متحد و با نقض مواد فوق الذكر منشور ملل متحد اقدام به حمله ي نظامي گسترده به مناطق مختلف روژ آوا نموده است كه بر اثر آن جان بيش از دو و نيم ميليون شهروند كورد ساكن اين مناطق بشدت در خطر افتاده است. اين جنگ نابرابر در حالي عليه ملت كورد روژآوا صورت گرفته است كه اين مردمان دلير در ساليان اخير رشادتهاي ارزشمندي در مبارزه با تروريسم داعش داشته و همگان بر آن اشراف دارند.اين مردمان نستوه نه تنها هيچ تهديدي براي امنيت تركيه محسوب نمي شوند بلكه خود در برقراري امنيت و صلح در منطقه تلاش هاي وافري انجام داده اند.در حال حاضر منطقه ي خاورميانه خصوصا سوريه نيازمند صلح و امنيت است.آنها عليرغم جنگ با داعش توانستند براساس مباني دموكراسي نسبت به تشكيل فدراسيون روژآوا با مشاركت تمامي اقليتهاي قومي و مذهبي ساكن آنجا اقدام نمايند و موفقيت هاي مناسبي بدست آوردند.
تهديدات ،اقدامات و حملات نظامي دولت تركيه عليه روژآوا صرفا براساس نفرت نژادي و قومي بوده و متكي بر هيچ توجيه حقوقي و قانوني نيست.بانيان اين  جنگ در پي  عربيزاسيون روژآوا،كشتار بي رحمانه ي شهروندان،قتل عام گسترده و نسل كشي نوين ساكنين اين منطقه هستند كه تك تك اين اقدامات نقض كامل قواعد آمره و  قوانين و مقررات حقوق بين الملل است لذا از حضرتعالي درخواست فوري داريم تا از مكانيسم شوراي امنيت در تشكيل جلسه فوري و توقف آني جنگ بيشرمانه تركيه عليه روژآوا ،ايجاد منطقه پرواز ممنوع ،اعزام سربازان كلاه آبي سازمان ملل به نوار مرزي بين سوريه و تركيه جهت برقراري آتش بس فوري و برقراري صلح و حفاظت از جان غيرنظاميان را داريم. بالطبع اين حملات و كشتار بي گناه شهروندان روژآوا در عصر نوين سال ٢٠١٩ موجبات شرمساري  جامعه ي بين المللي و سازمان ملل متحد خواهد بود لذا اجازه ي تداوم اين كشتار بي رحمانه را ندهيد و مانع جنايات جنگي ارتش تركيه در روژآوا شويد.
با احترام مجدد
١- حسين احمدي نياز
٢- محمد مصطفايي
٣-مهدي هوشمند رحيمي
٤-مزدك اعتماد زاده
٥- عبدالله جهان بين
٦- احسن حسن پور
٧- مسعود شمس نژاد
٨-بهزاد حكيمي زاده
٩- قهرمان كريمي
١٠-مجتبي حسيني
١١-شيلان بيگ زاد
١٢-چيا عزيزي
١٣-بهاره نادري ولاشجردي 
١٤- مجيد پور استاد
١٥-آسو احمديان
١٦-سحر تيام
١٧-مهنوش بختياری

۱۳۹۸ مهر ۱۶, سه‌شنبه

بيانيه جمعی از وكلای دادگستری ايران در حمايت از مردم ستمديده روستای چنار محمودی لردگان چهارمحال و بختياری

بيانيه جمعی از وكلای دادگستری ايران در حمايت از مردم ستمديده روستای چنار محمودی لردگان چهارمحال و بختياری

«ما وكلای دادگستری ضمن پشتيبانی از مردم لردگان خواستار ورود سازمان بهداشت جهانی به موضوع هستيم»

مردم شريف ايران
مردم شريف لر و بختياری

احتراماً اينجانبان جمعی از حقوقدانان و وكلای دادگستری ايران با استناد به اصول اعلاميه جهانی حقوق بشر، منشور حقوق بيمار و سوگند نامه بقراط به استحضار می رساند:

۱۳۹۸ مهر ۱۲, جمعه

چهار دهه سکوت، انکار و اهانت به هویت و فرهنگ ایرانی

منتشر شده در کیهان لندن
کمتر ایرانی هست که این روزها دست کم نام اثر ماندگار «دو قرن سکوت» از جاوید نام «دکتر عبدالحسین زرین کوب» را نشنیده باشد. قصه پر غصه آن روزگار را بگذاریم و بگذریم که ذکر این مصیبت جز تکرار مکررات نخواهد بود و پیشتر نیز در مقاله «بی هویتی، ارمغان جمهوری اسلامی برای ایرانیان» در این خصوص گفته و نوشته ایم، به طور خلاصه اینکه باری، به لطف حکیم ابوالقاسم فردوسی، پاپک خرمدین، سیاوش سپیدجامه، یعقوب لیث و بسیاری دیگر از این میهن پرستان ما امروز، برخلاف دیگر کشورهای مورد هجوم تازیان مانند مصر و سوریه و عراق، همچنان به زبان پارسی سخن می گوییم و هنوز فرهنگ و تاریخمان را کم و بیش حفظ نموده ایم. حمله دوم در دوران صفویه اتفاق افتاد و تیری خلاص بر تمام تلاش ها و ایستادگی ها در برابر اسلام تحمیلی زده شد، و مذهب شیعه بنیانگذاری شد. حمله سوم اما در سال 57 اتفاق افتاد و قواعد بازی تغییر کرد چه اینکه انیران آمده اند تا کار را یکسره و به 14 قرن تلاش بی ثمر خود پایان دهند و ایرانی را از فرهنگ و تاریخ خود جدا کنند.